يکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۵۵
کد مطلب : ۷۹۴
plusresetminus
اختلاس و فرار به خارج از کشور در بین مسوولان و مدیران در چند سال اخیر چندین بار مشاهده شده است. هر بار هم افرادی که با پول‌های کلان کشور را ترک می‌کنند، با دهن‌کجی به مردم ایران، زندگی‌های لاکچری خود را به نمایش می‌گذارند.
درباره مجرم میلیاردی ایرانی در مادرید
صبح‌شد: اختلاس و فرار به خارج از کشور در بین مسوولان و مدیران در چند سال اخیر چندین بار مشاهده شده است. هر بار هم افرادی که با پول‌های کلان کشور را ترک می‌کنند، با دهن‌کجی به مردم ایران، زندگی‌های لاکچری خود را به نمایش می‌گذارند.

اما برای علیرضا حیدرآبادی‌پور، مدیرعامل فراری بانک سرمایه، اوضاع متفاوت رقم خورد و شامگاه چهارشنبه، ۲۳مهر، تصاویری از بازگشت او به ایران در فضای مجازی پخش شد.

در تصاویری که منتشر شد، شخصی که صورت خود را با ماسک پوشانده بود، سعی در بیان جملاتی داشت که به صورت نامفهوم شنیده می‌شد؛ همان مدیرعامل فراری است که پس از ماه‌ها تلاش و پیگیری قوه‌قضاییه و اینترپل و وزارت‌خارجه به کشور بازگردانده شد. اتفاقی که می‌تواند منشأ بازگشت برخی دیگر از مفسدان اقتصادی به کشور باشد و فضارا برای دیگر مفسدان ناامن کند.

برگرداندن مفسد اقتصادی بانک سرمایه را باید به فال نیک گرفت. شاید این موضوع فتح بابی باشد برای دستگیری کسانی که سرمایه‌های کشور را چپاول می‌کنند، اما در مورد مدیر دستگیرشده این روز‌ها باید بدانید که علیرضا حیدرآبادی‌پور دو پرونده مهم فساد اقتصادی دارد؛ او به اخلال در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت و تحصیل مال نامشروع متهم بوده و در جریان محاکمه برخی مدیران بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، به طور غیابی به ۱۲ سال حبس محکوم شده است.

این مسوول اختلاس گر جزو افرادی بود که متاسفانه در کشور مسوولیت‌های زیادی هم داشته و به مدیر کثیرالشغل معروف بوده است. علیرضا حیدرآبادی‌پور برای هریک از مشاغل خود حقوق کلانی دریافت می‌کرد؛ از جمله اینکه درآمد ماهانه وی فقط از مشاوره شرکت معدنی گل‌گهر ۱۲ میلیون تومان در سال ۹۴ گزارش شده بود. او در یک بازه زمانی کوتاه به مدیرعاملی یکی از هلدینگ‌های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری نیز منصوب شده بود. حیدرآبادی سابقه مدیرعاملی هلدینگ آتیه صبا و مدیریت حراست بانک سپه و مدیرعاملی بانک سرمایه، عضو هیات‌مدیره قطره‌سازان عرشیا و پهنه آسمان تابان را در کارنامه دارد.
 
 مدیرعاملی که قرار بود سرنوشت بانک سرمایه را عوض کند

 هفتم بهمن ۹۴ تا پیش از این، بانک سرمایه به خاطر حواشی فراوان، دوران بی‌ثبات مدیریتی را می‌گذراند. بانک در این روز‌های سخت که حتی برخی از ورشکستگی‌اش می‌گفتند و خیلی از مردم نگران از این بابت، می‌خواستند پول‌ها‌یشان را از آن خارج کنند، به صورت موقت توسط یک سرپرست یعنی پرویز احمدی اداره می‌شد، تا اینکه در این روز یعنی هفتم بهمن، طی مراسمی با حضور مدیرعامل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، اعضای هیات‌مدیره و جمعی از مدیران بانک سرمایه، علیرضا حیدرآبادی‌پور به عنوان مدیرعامل جدید بانک سرمایه معرفی می‌شود.

شهاب‌الدین غندالی، مدیرعامل وقت موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است. او با تشکر از همراهی و مساعدت بانک مرکزی در تسریع روند تایید نهایی مدیرعامل جدید بانک سرمایه و تقدیر از زحمات پرویز احمدی در دوران سرپرستی بانک، اظهار کرد: خوش‌وقتم که مدیرعامل جدید بانک سرمایه دارای سابقه‌ای پربار در نظام بانکی و آشنا با بازار سرمایه است.
 
اتهام حیدرآبادی‌پور، مدیرعامل فراری بانک سرمایه چیست؟

علیرضا حیدرآبادی‌پور دو پرونده مهم فساد اقتصادی دارد؛ وی به اخلال در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت و تحصیل
مال نامشروع متهم بوده و در جریان محاکمه برخی مدیران بانک سرمایه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور به‌طور غیابی به ۱۲ سال حبس محکوم شده است.

هزاران میلیارد اختلاس

اما حیدرآبادی‌پور که خود را در اسپانیا و در امنیت کامل می‌دید، حال در چنگال قانون افتاده و حال خوبی ندارد. پس از دستگیری، این فرد با حالتی پرخاشگرانه در فرودگاه صحبت می‌کرد و از اینکه به زعم خود نتوانسته در امنیت کامل و به دور از محاکمه قانونی و عادلانه قرار گیرد، ناراحت بود. سردار شیرزاد، رییس پلیس اینترپل ناجا درباره بازگرداندن او به کشور اظهار کرد: یکی از مجرمان پرونده چندهزار میلیاردی بانک سرمایه و صندوق ذخیره فرهنگیان که مدیرعامل این بانک نیز بود، پس از صدور اعلان قرمز در صحنه بین‌الملل، در اسپانیا شناسایی و بازداشت شد.

سردار شیرزاد با بیان اینکه پس از ارسال مدارک استرداد به اسپانیا، این فرد بازداشت شد، گفت: مسیر استرداد به این صورت بود که متهم از کشوری که در آنجا شناسایی شد، تحویل گرفته و برگردانده شد. وی افزود: خوشحالم که استرداد این متهم همزمان با هفته ناجا بود؛ پلیس بین‌الملل وظیفه پیگیری اقدامات فراملی دارد و این بخش استرداد مجرم را انجام داد. رییس پلیس اینترپل ناجا با بیان اینکه اقداماتی اینچنینی زمینه شروع جرایم اقتصادی و پیگیری درباره آن را سخت می‌کند، اظهار کرد: فعالیت پلیس بین‌الملل بازتاب اقدامات پیشگیرانه هم داشته است.

وی ادامه داد: آن‌چیزی که ما می‌دانیم و بر اساس آنچه در دادگاه مطرح شد، او هزاران میلیارد تومان اختلاس کرده است.

رییس‌پلیس اینترپل ناجا در پاسخ به این سوال که آیا متهم استردادی از کشور کانادا داشته‌ایم یا خیر، گفت: استرداد از کانادا موضوعی است که تمام بخش‌های مختلف پیگیر آن هستند. وی ادامه داد: ما برای متهمان فراری در این کشور هم اعلان قرمز صادر کرده‌ایم. سردار شیرزاد گفت: در کانادا شرایط دیپلماسی فراهم نشده است، اما همان متهمانی که در آنجا حضور دارند، اگر از این کشور خارج شوند، بازهم تحت اعلان قرمز هستند. وی بیان کرد: ما مواردی داشته‌ایم که شخص از کانادا به کشوری دیگر رفته و کشور مقصد او را بازداشت کرده است.

نوبتی هم باشد نوبت خاوری است

مردم در فضای مجازی از اینکه بالاخره یکی از اختلاسگران دستگیر شده است، خوشحال هستند. اما سوالی که این روز‌ها در فضای مجازی مطرح است اینکه چرا تاکنون نتوانستیم «خاوری» را دستگیر کنیم. حالا که مدیرعامل اسبق بانک سرمایه بازداشت شده است، افکارعمومی انتظار دارند نسبت به خاوری هم به همین شکل عمل شود؛ البته دستگیری مدیرعامل فراری بانک سرمایه زنگ خطر را برای دیگر غارتگران بیت‌المال که به خارج متواری شده و نزد کشور‌های غربی پناه گرفته‌اند، به صدا درمی‌آورد که دوران خوش‌نشینی‌های اینچنینی، آن هم با بهره از پول‌های غارت‌شده مردم به پایان رسیده و تمامی این افراد دیر یا زود به کشور برگردانده و به عدالت سپرده خواهند شد. محمودرضا خاوری، مدیرعامل سابق بانک ملی است که مهر ۹۰ به دلیل بیماری مزمن از مقام خود استعفا داد و به کشور کانادا رفت. گفته می‌شود وی تابعیت این کشور را در دهه ۸۰ گرفته بود و این مساله در زمان منصوب‌شدن وی به سمت مدیرعاملی بانک ملی مورد توجه قرار نگرفته است. نام خاوری در پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بر سر زبان‌ها افتاد.

علیرضا حیدرآبادی‌پور برای هریک از مشاغل خود حقوق کلانی دریافت می‌کرد؛ از جمله اینکه درآمد ماهانه وی فقط از مشاوره شرکت معدنی گل‌گهر ۱۲ میلیون تومان در سال ۹۴ گزارش شده بود.

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdcd2o056yt0n.a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما