سه شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۲
کد مطلب : ۴۷۴۹
plusresetminus
رئیس جمهور خسارت کرونا به گردشگری را شدید دانست و ستاد ملی کرونا هم برای جبران این خسارت، با صدور مجدد روادید گردشگران خارجی با ارائه کارت واکسن و رعایت پروتکل ها موافقت کرد. رئیس جامعه هتلداران به خراسان می گوید: این مصوبه می تواند خون تازه ای در رگ های این صنعت باشد اما به تنهایی کافی نیست.
خسارت ۳۲ هزار میلیاردی کرونا به گردشگری
صبح‌شد: بعد از تزریق میلیون‌ها دوز واکسن کرونا در کشور، حالا ستاد ملی مقابله با کرونا از سرگیری صدور روادید گردشگری را مصوب کرده است تا شاید این مصوبه هم واکسنی برای جبران میلیارد‌ها تومان خسارات صنعت گردشگری باشد.

رئیس جمهورچه گفت؟

کرونای منحوس علاوه بر گرفتن جان بیش از ۱۱۹ هزار هموطن، هزاران کاسبی را به تعطیلی کشاند و صنعت گردشگری یکی از حوزه‌های اقتصادی پرآسیب این دوره بود. از دیروز که هفته گردشگری آغاز شده، داغ دل فعالان این صنعت هم تازه شده و خسارت‌های چندهزار میلیاردی آن‌ها در دوره کرونا، دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است. حتی رئیس‌جمهور کشورمان هم دو روز قبل در جلسه هیئت دولت به این موضوع اشاره کرد و گفت: «صنعت گردشگری در دوران کرونا به شدت آسیب دیده است و امیدواریم با کاهش تبعات بیماری کرونا، این صنعت رونق بگیرد».

بر اساس گزارش مردادماه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، سوغات تلخ کرونا برای صنعت گردشگری کشورما این بوده است: ۳۲ هزار میلیارد و ۹۳ میلیون تومان خسارت، ۴۴ هزار و ۱۳۸ نفر بیکار.

پرداخت نصفه نیمه تسهیلات

طبق این گزارش، برای حمایت از این صنعت در دوره کرونا، تسهیلاتی همچون امهال مالیات بر درآمد و بر ارزش‌افزوده، تعویق سه‌ماهه بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی، امهال پرداخت ۲۳ درصد بیمه حق کارفرما و امکان استفاده از تسهیلات بانکی با نرخ سود ۱۲ درصد در نظر گرفته شد، اما با اتفاقاتی همچون کارشکنی بانک‌ها، شرایط به گونه‌ای رقم خورد که فعالان صنعت گردشگری، که زیربار هزینه‌های سنگین حفظ این صنعت کمر خم کرده بودند، این بسته حمایتی دولت را ناکارآمدترین حمایت بدانند.

تصویب صدور روادید ورود گردشگر

حالا، اما خبر‌هایی به گوش می‌رسد که می‌تواند نویدبخش احیای دوباره صنعت گردشگری باشد.

همین دیروز بود که «شالبافیان»، معاون گردشگری کشور، از موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا با صدور روادید ورود گردشگران به ایران خبر داد و این مصوبه را هدیه روز جهانی گردشگری به فعالان این صنعت دانست.

مصوبه‌ای که طبق آن، ورود و خروج مستقیم و غیرمستقیم مسافر به صورت گروهی و انفرادی برای اتباع ایرانی و خارجی به و از مرز‌های ایرانی همانند مرز‌های هوایی با ارائه کارت واکسن، آزمایش PCR منفی و رعایت پروتکل‌های مورد تاکید وزارت بهداشت امکان‌پذیر است. شالبافیان، به رویکرد ضرغامی وزیرجدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم اشاره کرد و گفت: «در یک‌ماهه اخیر مهندس ضرغامی با وزرا، هیئت دولت و رئیس‌جمهور برای تصویب ورود گردشگر و باز شدن مرز‌ها به روی گردشگران خارجی رایزنی‌هایی را انجام داد و موفق به اقناع‌سازی و تصمیمات خوبی در این راستا شد».

رونق گردشگری جهان، شاید ۲ سال دیگر

خسارت‌های کرونا به گردشگری، تنها در کشور ما نبوده و همه جهان را تحت تاثیر قرار داده است. طبق گزارش اخیر سازمان ملل، در سال ۲۰۲۰ و در سایه کرونا، صنعت گردشگری با حدود ۲۴۰۰ میلیارد دلار خسارت همراه شد و تعداد گردشگران در مقایسه با سال ۲۰۱۹ تا یک میلیارد نفر، معادل ۷۳ درصد کاهش یافت. همچنین پیش‌بینی می‌شود این خسارت می‌تواند همچنان سنگین‌تر شود و به ۴ هزار میلیارد دلار هم برسد. یک پیش‌بینی تلخ دیگر سازمان ملل هم این‌که، شاید صنعت گردشگری جهان از سال ۲۰۲۳ به شرایط پیش از کرونا بازگردد.
 
 
 نیاز به رونق گردشگری داخلی در کنار ورود گردشگران خارجی

از سرگیری صدور روادید گردشگری، اگرچه اقدامی امیدبخش برای صنعت گردشگری است، اما به گفته رئیس جامعه هتلداران، به طرح‏های جانبی هم نیاز دارد.

«جمشید حمزه‌زاده» در گفتگو با خراسان می‌گوید: مطمئنا صدور مجدد این روادید‌ها موجب رونق این صنعت در کشور خواهد شد، اما با توجه به این‌که گردشگران خارجی، مقاصد و هتل‌های مشخصی دارند، تنها برخی دفاتر خدمات مسافرتی و بخشی از فعالان این صنعت از آمدن آن‌ها بهره خواهند برد.

حمزه‌زاده تصریح می‌کند: برای این‌که سایر فعالان صنعت گردشگری هم از رکود خارج شوند، باید دولت طرح‌های گردشگری داخلی را اجرایی کند و با ارائه تسهیلات به کارمندان، بازنشستگان و دیگر گروه‌ها، کمک حال فعالان این صنعت باشد.

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdcf.jdjiw6de1giaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما