چهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۴۶
کد مطلب : ۹۳۳
plusresetminus
تنها چند روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و در برخی از شهر‌های این کشور، صف‌های بسیار طولانی برای رای دادن ایجاد شده است.
انتخابات آمریکا مهندسی می‌شود؟+آخرین نظرسنجی‌ها
صبح‌شد: تنها چند روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده و در برخی از شهر‌های این کشور، صف‌های بسیار طولانی برای رای دادن ایجاد شده است.

برخی گزارش‌ها حکایت از آن دارد که رای دهندگان ساعت‌ها در صف‌های طولانی ایستاده اند تا به حوزه‌های رای گیری وارد شوند.

پیش از این پیش بینی می‌شد که با افزایش مشارکت رای دهندگان در انتخابات ۲۰۲۰، به دلیل تشدید شکاف‌های سیاسی- اجتماعی در آمریکا، صف‌های طولانی در زمان اخذ رای در این کشور ایجاد شود.

همچنین نگرانی از بروز مشکلات در شیوه انتخابات پستی و نگرانی از شیوع ویروس کرونا در زمان اخذ رای در روز سوم نوامبر، تعداد بیشتری از واجدان حق رای را به صف‌های رای در دوره برپایی انتخابات زود هنگام افزود.

با این حال، شکل گیری صف‌های بی سابقه رای در برخی از مناطق آمریکا الزاما به دلیل افزایش مشارکت سیاسی رای دهندگان یا مشکلاتی نظیر انتخابات پستی و کرونا نیست بلکه به شکل گسترده تری، ریشه در محدودسازی حق رای برخی از گروه‌های اجتماعی از سوی احزاب اصلی و مقامات ایالتی دارد.

به عنوان مثال، در برخی از شهر‌های ایالت تگزاس، مقامات برگزار کننده انتخابات با وجود افزایش جمعیت در محلات سیاه پوست نشین یا لاتین تبار، تعداد صندوق‌های رای را کاهش داده اند. این تصمیم موجب شده است که تراکم بیشتر در این محلات برای رای دادن ایجاد شود.

تردیدی نیست که طولانی شدن زمان رسیدن به صندوق‌های رای، شهروندان را آن هم در شرایط بحرانی ناشی از بیماری کووید-۱۹ خسته می‌کند و چه بسا موجب انصراف از رای دادن می‌شود. این مشکل زمانی شدیدتر می‌شود که در برخی از مناطق، برای رای دهندگان دموکرات و جمهوری خواه، صندوق‌های اخذ رای جداگانه قرار داده می‌شود و به این شکل، تراکم جمعیت در میان رای دهندگان دموکرات افزایش می‌یابد.

به نوشته واشنگتن پست، نتیجه این وضعیت می‌تواند موجب کُند شدن روند اخذ رای از رای دهندگان دموکرات با پایگاه رای عمدتا رنگین پوست یا فقیر در ایالت‌های جنوبی آمریکا شود، ایالت‌هایی که سابقه طولانی در تبعیض نژادی دارند و هم اکنون با فرمانداران جمهوری خواه اداره می‌شوند. البته تعطیلی حوزه‌های رای گیری، تنها اقدام مقامات ایالتی برای مهندسی انتخابات در آمریکا نیست بلکه تغییر حوزه‌های انتخاباتی موسوم به جریمندریگ که به مقامات ایالتی اجازه می‌دهد حوزه‌های انتخاباتی را بر اساس تمایل حزبی رای دهندگان تغییر دهند، یکی از فرمول‌های رایج در مهندسی انتخابات در آمریکا به شمار می‌آید.

در این فرمول، تلاش می‌شود توده‌های جمعیتی سفید پوستان از رنگین پوستان جدا شوند تا تاثیر گذاری رای دهندگان رنگین پوست در انتخابات کاهش یابد. همچنین با احکام صادر شده از سوی دیوان عالی فدرال آمریکا طی سال‌های اخیر، نظارت دولت فدرال بر نحوه تغییر مقررات انتخاباتی در ایالت‌ها کاهش یافته است. این موضوع می‌تواند قوانین تبعیض آمیز رای گیری در ایالت‌های جنوبی را که با جنبش حقوق مدنی کنارگذاشته شده بود، بار دیگر به ضرر اقلیت‌ها احیا کند و موجب پیروزی‌های قطعی جمهوری خواهان به همراه سفید پوستان در انتخابات پیش رو شود.

آخرین نظرسنجی‌ها در ایالت‌های چرخشی

در سال ۲۰۱۶ شش ایالت از هشت ایالت چرخشی که در سال ۲۰۱۲ به اوباما رای داده بودند؛ در سال ۲۰۱۶ سبد رای شان را به ترامپ اختصاص دادند. به همین دلیل است که اکنون تمام تمرکز رسانه‌های دنیا معطوف به وضعیت نامزد‌ها در ایالت‌های چرخشی است.

جالب این جاست که در این ایالت‌ها رقابت‌ها هم بسیار نزدیک‌تر است. وضعیت نامزد‌ها تا آخرین ساعات دیروز به این شرح است:در ایالت فلوریدا که ۲۹ رای الکترال دارد، رقابت با اختلاف ۲.۷ درصد به نفع بایدن است؛ بایدن ۴۹.۵ درصد و ترامپ ۴۶.۸ درصد. در ایالت پنسیلوانیا (۲۰ رای کالج الکترال) بایدن با اختلاف ۵.۲ درصد پیشتاز است؛ بایدن ۵۰.۱ درصد و ترامپ ۴۴.۹ درصد. درایالت اوهایو (۱۸ رای کالج الکترال) ترامپ ۱.۸ درصد جلوتر است؛ ترامپ ۴۸.۴ درصد و بایدن ۴۶.۶ درصد. درایالت میشیگان (۱۶ رای الکترال) بایدن با اختلاف ۶.۹ درصد جلوتر است؛ بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۳.۱ درصد. درکارولینای شمالی (۱۵ رای کالج الکترال) بایدن با اختلاف ۲.۷ درصد جلوتر است؛ ۴۹.۲ درصد بایدن در برابر ۴۶.۵ درصد ترامپ. درآریزونا (۱۱ رای کالج الکترال) بایدن با اختلاف ۲.۸ درصد جلوتر است؛ ۴۸.۳ درصد بایدن در برابر ۴۵.۵ درصد ترامپ. درایالت ویسکانسین (۱۰ رای کالج الکترال) بایدن با اختلاف ۶.۳ درصد جلوتر است؛ ۵۰.۱ درصد بایدن در برابر ۴۳.۸ درصد ترامپ. درآیوا (شش رای کالج الکترال) ترامپ با ۰.۱ درصد جلوتر است؛ ۴۷.۱ درصد به نفع ترامپ در برابر ۴۷ درصد بایدن. نتایج نظر سنجی ملی در آمریکا هم اکنون با اختلاف ۹.۸ درصد به نفع بایدن است. در نظر سنجی‌های ملی بایدن با ۵۱.۹ درصد و ترامپ با ۴۲.۱ درصد درحال رقابت هستند.

نتایج نظر سنجی در سطح ملی و ایالتی حکایت از برتری نسبی بایدن دارد. البته این اختلاف و برتری در سطح ایالت‌های چرخشی بسیار شکننده و نزدیک به هم است. به همین دلیل هنوز با قطعیت نمی‌توان از برتری قابل ملاحظه بایدن در انتخابات آمریکا سخن گفت و باید به انتظار تحولات بعدی در آمریکا و کنش‌ها و واکنش‌های دو نامزد در روز‌های منتهی به سوم نوامبر نشست. علاوه براین با توجه به سوابق انتخابات ریاست جمهوری در دور اول ترامپ اگر چه مردم آمریکا و افکار عمومی جهان اطلاعات منتشر شده در این نظرسنجی‌ها را رصد می‌کنند، اما اعتماد کاملی به نتایج آن به دلیل سیستم انتخابات در آمریکا و دیگر شرایط پنهان و مکتوم از چشم رسانه‌ها ندارند.

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdcicpa32t1ap.bct.html
منبع : خراسان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما