دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۶
کد مطلب : ۲۱۹۶
plusresetminus
روند نگران‌کننده ابتلای کودکان به کرونا
صبح‌شد: روند بستری در بیمارستان‌های دانشگاه ایران از اواسط آبان‌ماه رو به کاهش بود و این را خبری خوب می‌دانیم. علاوه بر این، متناظر با کاهش آمار مربوط به مبتلایان، مرگ بیماران ناشی از کرونا نیز روندی کاهشی را در پیش دارد که این اتفاق به‌دلیل زنجیره‌ای از اقدامات بهداشتی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و سختگیری‌های اعمال‌شده محقق شد اما، به موازات خوشحالی از کاهش تعداد مبتلایان و جان‌باختگان، نگرانی جدیدی برای ما در شبکه بهداشت و درمان کشور ایجاد شده است که این نگرانی هر روز در حال پررنگ‌تر شدن است. داده‌های ما نشان می‌دهد، روند بستری افراد ۵ تا ۱۷ سال با وجود کاهش تعداد کلی افراد بستری‌شده کاهش نیافته و همچنان مانند گذشته است و حتی در مواردی رو به افزایش نیز بوده است.

براساس نمودار‌های تهیه‌شده، در اوایل آذر با وجود کاهش موارد بستری تعداد بیماران مبتلا به کرونا، بستری تعداد افرادی که در سنین ۵ تا ۱۷ سال بودند، روندی را که باید در پیش نگرفته و نزولی نشده است؛ به گونه‌ای که نسبت تعداد مبتلایان بستری‌شده در این گروه سنی، در مقایسه با ماه قبل از آن و دوره تابستان درحال افزایش است.

به‌نظر می‌رسد، جهشی که اخیراً ویروس در خاستگاه خود در انگلستان داشته است و ما نیز در کشور آن را شناسایی کرده‌ایم، با تفاوت‌هایی نسبت به ویروس اولیه درحال درگیر‌کردن جوان‌ها و نوجوانان است.

معمولا در این گروه سنی افراد دچار علامت می‌شوند و وقتی بستری می‌شوند، به نوعی قله کوه یخی را نشان می‌دهند که علامت ندارند. به این معنا که بستری‌شدگان تنها بخش اندکی از مبتلایان هستند که فعلا علامتی ندارند و بستری‌شدگان نشانه‌ای از مجموع مبتلایان بی‌علامت باشند.

این دسته متأسفانه در حال افزایش روز‌افزون بوده و از این‌رو نگران هستیم که بچه‌ها هدف اصلی و تازه ویروس کرونا در این ایام شده باشند. تحقیقات نشان داده است، این جهش در این گروه سنی افراد را بیشتر آلوده کند و به این دلیل، انتقال ویروس در جامعه به‌دلیل تعاملات بیشتر بچه‌ها، نوجوانان و جوانان با یکدیگر و حضور آزادانه آن‌ها به نگرانی جدی برای چرخش ویروس تبدیل شده است.

از سوی دیگر، با وجود اینکه روند ابتلای گروه سنی ۵ تا ۱۷ سال به نسبت کل مبتلایان کاهشی نبود و در برخی زمان‌ها افزایش نیز داشته است، تعداد جان‌باختگان در این گروه سنی کاهشی بوده و از این منظر نمی‌توان گفت ویروس جدید، دلیلی بر افزایش مرگ در افراد است.

مسلم است ویروس عفونت‌زایی بالاتری به نسبت قبل دارد؛ عفونتی که می‌تواند گروه سنی سالمندان را بیشتر تحت‌تأثیر خود قرار دهد و از پای در‌آورد. اطلاعات ما نشان می‌دهد اگر قرار باشد ویروس جدید در جامعه گسترش پیدا کند، دست‌کم باید منتظر افزایش ۴۰ درصدی موارد ابتلا باشیم و این نگرانی دور از انتظار و واقعیت نیست.

از سوی دیگر، در این شرایط اگر سرعت بازگشت ما به حالت عادی سریع باشد، افزایش تعداد مبتلایان تا ۴۰ درصد بدون‌شک رخ خواهد داد و با وقوع آن، اتفاقات ماه آبان چه از نظر افزایش تعداد بستری‌ها و چه از نظر تعداد جان‌باختگان بار دیگر تکرار خواهد شد.

بابک عشرتی- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdcj.he8fuqevmsfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما