يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۲
کد مطلب : ۵۹۵
plusresetminus
یادداشت: دكتر «مینو محرز» عضو كمیته علمی ستاد ملی مبارزه با كرونا
كرونا در یک قدمی پیروزی!
صبح‌شد:  كرونا این روزها بیمارستان‌های كشور را قرق كرده است، شهروندان اگر از شرایط بیمارستان‌ها آگاه باشند، به آسانی از كنار پروتكل‌ها عبور نمی‌‌كنند. در بیشتر بیمارستان‌ها این صدای نفس‎های خشك بیماران است كه فضا را پر می‌كند. آنچه بیشتر به چشم می‌آید نیز تخت‏هایی هستند كه در بخش‌های ویژه، بیماران پیر و جوان روی‌شان دراز كشیده‌اند. سالن بزرگ بخش‎های ویژه و غیرویژه بیمارستان‎های كشور، همه پر است از این صحنه‌های دلخراش. تصاویری كه این روزها از سالن‌ها فراتر رفته‌اند و در راهرو و حیاط برخی بیمارستان‌ها نیز به چشم می‌‌آید.

‌بیراه نیست اگر بگوییم این روزها تعداد زیادی از بیمارستان‌ها شبیه به میدان جنگ شده‌اند، جنگی تن به تن. یك طرف كادر درمان، با ماسك، گان و دستكش ایستاده‏اند و یك طرف دیگر هم چشم ‎در چشم، ویروس میكروسكوپی كوچك ‌كرونا ایستاده است.در این میدان رزم، هر روز خیلی‏ ها درگیر و اسیر تخت بیمارستان و كپسول اكسیژن می‏شوند، تخت‎هایی كه دیگر نیست و كادر درمانی كه دیگر توان مقابله ندارد. اینها گوشه‌ای از واقعیت‌های تلخی است كه این روزها در بیمارستان‌های كشور اتفاق می‌افتد.

اما برای كاهش این ماجراهای تلخ چه باید كرد، این‌ مدیران هستند كه می‌توانند با در نظر گرفتن‌ محدودیت‎های سفت و سخت، مانع شیوع بیشتر بیماری شوند.‌

سرانجام دیروز محدودیت‌هایی برای كلانشهر تهران درنظر گرفته شد. نباید فراموش كرد كه اعمال محدودیت‎های حداقلی مثل ممنوع اعلام كردن مجالس عروسی و عزا، بسته شدن مدارس و دانشگاه‎ها، كافه‌ و رستوران‎ها؛ امروزه بهترین تكنیك تدافعی برای مبارزه با كروناست. گزارش‎‌ها بی‌شمارند از دانش‏آموزان، دانشجویان و معلمانی كه به كرونا مبتلا شده‌اند و خود عاملی برای انتشار ویروس‎ هستند‌.

 لازم به یادآوری است كه این بار اولی نیست كه برای كلانشهری مانند تهران محدودیت در نظر گرفته می‌شود، نكته اینجاست كه بدون نظارت مناسب روی این محدودیت‌ها نمی‌توان امیدوار بود كه شیوع كرونا كاهش یابد.
چراكه شرایط ناگوار است و‌ از كادر درمان تا مردم همه خسته شده‌اند‌، البته این روند مختص كشورما نیست  و این خستگی را‌ در همه جای دنیا‌ می‏توان دید.‌ در این بین ما باید از رفتارهای درست دیگر كشورها نیز درس بگیریم. اروپا چرا موفق شده و تا حدودی مدیریت بیماری را در دست گرفته است؟ چون كه آنها محدودیت درنظر می‌گیرند و دقیقا اجرایش می‌كنند‌.

 قانون‏گذاری و اعمال جریمه سفت و سخت، كاری كه در اروپا هم انجام می‎شود. بهترین راه مقابله با كسانی است كه پروتكل‏های بهداشتی و فاصله‏ گذاری اجتماعی را رعایت نمی‎كنند و ماسك به صورت نمی‏زنند، برخورد قانونی است.

‌فراموش نكنیم كه با محدودیت‎های یك هفته‏ ای كه نظارتی جدی روی‌ آنها انجام نمی‌شود‌، نمی‎توان با ویروس كرونا مقابله كرد.

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdccapqp82bqo.la2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما