سه شنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۲
کد مطلب : ۳۱۴۰
plusresetminus
در روز‌هایی که چهارمین و شدیدترین موج کرونا در کشور به وضعیتی رسیده که در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۴ نفر جان خود را به دلیل شیوع این ویروس از دست داده‌اند، جلسات ستاد ملی کرونا به عرصه منازعات سیاسی مسوولان بدل شده است.
دعوای لفظی نمکی و حسن روحانی!
صبح‌شد: در روز‌هایی که چهارمین و شدیدترین موج کرونا در کشور به وضعیتی رسیده که در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷۴ نفر جان خود را به دلیل شیوع این ویروس از دست داده‌اند، جلسات ستاد ملی کرونا به عرصه منازعات سیاسی مسوولان بدل شده است.

حالا در جلسات مختلفی که برگزار می‌شود، هر بار مسوولی درصدد پاسخگویی به دیگری برآمده و به جای اینکه فکری به حال شیوع گسترده این ویروس و کنترل آن شود، وقت خود را صرف پاسخگویی به طعنه‌ها و کنایه‌های یکدیگر می‌کند.

وزیر بهداشت دولت حسن روحانی به عنوان یکی از اعضای ارشد ستاد ملی مدیریت کرونا در آخرین سخنرانی خود که روز گذشته در نشست کمیته امنیتی انتظامی این ستاد ایراد کرد، به پاسخگویی به سخنان رییس‌جمهوری پرداخت و از آنچه گفته می‌شود علت اختلاف میان وزارت بهداشت و کشور شده، گفت.

بخشی از این داستان از صحبت‌های ایرج حریرچی شروع شد؛ معاون وزارت بهداشت در یک برنامه تلویزیونی گفته بود که برخی از اعضای ستاد ملی کرونای ایران مانع از آن شده‌اند که این وزارتخانه از تعطیلات نوروز برای پایین آوردن آمار کرونا بهره بگیرد. او تاکید کرده بود که «تاکید وزارت بهداشت این بود که از فرصت طلایی نوروز برای کاهش آمار کرونا استفاده کنیم و مانند سال گذشته که همه جا تعطیل بود امسال نیز همان‌گونه شود و جلوی مسافرت‌ها گرفته شود»، اما برخی از اعضای ستاد ملی «مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله‌های کرونا استفاده کنیم.»

اگرچه معاون وزارت بهداشت از اعلام اینکه چه کسانی مانع از استفاده از این فرصت طلایی شده‌اند، خودداری کرد، اما نگاهی به اخبار به سادگی نشان می‌داد که حداقل یکی از گروه‌های مورد اشاره حریرچی احتمالا وزارت کشور است. چنانچه پیش از آن هم اخباری درباره بروز اختلافات میان وزارت بهداشت و وزارت کشور درباره بستن مرز‌های هوایی و زمینی ترکیه منتشر شده بود که با انتشار نامه وزیر بهداشت خطاب به رحمانی‌فضلی و همچنین گلایه وزارت کشور از این اقدام، ابعاد به‌نسبت گسترده رسانه‌ای نیز پیدا کرد.

صحبت‌های ایرج حریرچی، اما فارغ از صحت و سقم آن، به مذاق رییس‌جمهوری خوش نیامد و حسن روحانی در سخنرانی خود در نشست ستاد ملی مبارزه با کرونا، البته به‌طور غیرمستقیم این اقدام حریرچی را زیر سوال برد و گفت: «ستاد ملی کرونا یک سخنگو دارد؛ نمی‌شود هر کسی در تلویزیون چیزی بگوید. در مبارزه با کرونا همه باید یک‌صدا باشیم.»

وزیر بهداشت، اما مثل رییس‌جمهوری فکر نمی‌کند. سعید نمکی معتقد است که «حرف دوصدایی و یک‌صدایی را باید لفظ دو صدا و یک صدا را ارزیابی کنیم. در زمینه حرف غیرکارشناسی از محل مورد اعتماد کارشناسی مردم، اگر انتظار تک صدایی داریم، اشتباه است.»

او با بیان اینکه «ما حافظ جان مردم هستیم»، خود را وزیر بهداشت مردم ایران اعم از شیعه، سنی، مسیحی، زرتشتی، لامذهب و حتی زندانی محکوم به اعدام معرفی کرده و تاکید کرد که «من نمی‌توانم با سلامت مردم مصالحه کنم.» نمکی می‌گوید که اگر مردم به این برادر کوچک طبق ارزیابی‌ها اعتماد بیشتری پیدا کردند، دلیلش این است که من همیشه با مردمم شفاف حرف زده‌ام.

او پس از این کنایه‌های غیرمستقیم به حسن روحانی، سراغ اختلافش با وزارت کشور رفت و توضیح داد که «اگر می‌گویم که ترکیه را ببندید، به این دلیل است که من می‌دانم آنجا ویروس غیرانگلیسی هم دارد می‌چرخد و نوشتم اگر من گفتار ویروس برزیلی و آفریقای جنوبی و موتاسیون‌یافته هندی شوم، دیگر نمی‌توانیم کار را جمع کنیم. تمام این مکتوبات هست. اگر انتظار تک‌صدایی از وزیر کارشناس این مملکت را در جهت حرف غیرکارشناسی داریم، بدانید که این اتفاق نخواهد افتاد.»

نمکی که طول ماه‌های گذشته بار‌ها شایعه استعفایش مطرح و تکذیب شد، این‌بار وضعیت را تغییر داد و به‌جای اینکه کلامی بگوید که از آن شائبه تمایل به استعفا برداشت شود، به‌طور غیرمستقیم خواست تا اگر او را نمی‌پذیرند، برکنارش کنند؛ نکته‌ای که البته می‌توان آن را از بین سطور سخنانش بازخواند؛ «وزیر می‌تواند برود، اما نمی‌تواند حرف غیرکارشناسی را تایید کند. ولله صندلی که رویش نشستم اگر خدمت به مردم نباشد، از آب بینی بزی که امیرالمومنین می‌گفت، برایم کمتر است و اگر نشستم برای عشق خدمت به مردم نشستم.»

نمکی در ادامه به بخش دیگری از سخنان روحانی که گفته بود «وقتی ستاد ملی تصمیمی می‌گیرد همه مسوول هستند و باید آن را اجرا کنند» هم پاسخ داد و این نکته را که وزیر بهداشت هم عضوی از ستاد ملی کرونا است، بی‌معنا خواند و تاکید کرد که «اصلا ستاد ملی بدون مصادیق کارشناسی وزارت بهداشت معنا ندارد.»

وزیر بهداشت دولت حسن روحانی بار دیگر با کلامی توام با تهدید گفت که «اصلا ما بیرون می‌آییم، آن‌ها تصمیم بگیرند و به ما ابلاغ کنند» و در ادامه در جمله‌ای کنایی تاکید کرد: «اینطور نمی‌توان مملکت را اداره کرد!»

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdcj.xetfuqevysfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما