آرامشِ واکسن

مسعود مردانی
يکشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۵
کد مطلب : ۳۴۹۷
plusresetminus
آرامشِ واکسن
صبح‌شد: این روز‌ها به همت مسئولان وزارت بهداشت و درمان از کشور‌های مختلف، واکسن در حال ورود به کشور است. تاکنون پرستاران و پزشکان زیادی واکسینه شده‌اند، در سوی دیگر، واکسینه کردن بیماران در معرض خطر انجام می‌گیرد؛ افراد مسن، افرادی با بیماری‌های قلبی ریوی، بیماران مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج، سرطان و بیماران تحت درمان مواد بیولوژیک از دسته افرادی هستند که در حال دریافت واکسن هستند. حالا این سؤال پیش می‌آید که با توجه به شرایط خاصی که بیماری کرونا دارد و شاهد جهش‌های کروموزومی ویروس هستیم و این امکان وجود دارد که واکسن‌ها بر برخی گونه‌های بیماری تأثیری نداشته باشد، واکسن بزنیم یا خیر؟

اکثر متخصصان بیماری‌های عفونی در دنیا به این نتیجه رسیده‌اند که یکی از راه‌های برون رفت مردم دنیا از کرونا، واکسیناسیون است، به عنوان نمونه در کشور‌های امریکا و انگلستان که سابق بر این بیشترین تعداد مبتلایان و مرگ و میر‌ها را داشتند، واکسیناسیون بسیار مؤثر عمل کرده و میزان مرگ و میر‌ها و ابتلا به صورت قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است. واکسن‌هایی که در حال حاضر هم در ایران وجود دارند، میزان مرگ و میر‌ها را کاهش خواهند داد و با دریافت این واکسن افراد فرم شدید بیماری و مرگ و همچنین عوارض طولانی مدت بیماری را نخواهند داشت. به دلایل گفته شده باید از تزریق واکسن استفاده کنیم، حال اینکه چه واکسنی بزنیم بهتر است، به اعتقاد من بهترین واکسن در اوج بیماری‌های عفونی مانند کرونا دریافت در دسترس‌ترین واکسن است؛ اگر فردی دوست داشته باشد واکسن فایزر یا مدرنا بزند و در ایران موجود نباشد، بهتر است که به همان واکسنی که در کشور وجود دارد اعتماد و آن را دریافت کند.

درخصوص افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، بهتر است با پزشک متخصص خود یا یک متخصص عفونی و ریه مشورت کنند، اما باز هم گزینه گرفتن واکسن در دسترس، بهترین انتخاب است، پس چنانچه نوبت تزریق واکسن شد، حتماً واکسن را دریافت کنید حتی در مورد واکسن آسترازنکا که در میان واکسن‌های دیگر عوارضی مانند ایجاد لخته در عروق به دنبال داشته، تنها چهار مورد در یک میلیون ممکن است اتفاق بیفتد. همین امر نشان می‌دهد که عوارض تزریق واکسن کرونا در برابر عوارضی که خود بیماری به همراه دارد، بسیار ناچیز است.

درخصوص همین واکسن آسترازنکا موفقیت‌های انگلیس و امریکا را شاهد هستیم، سازمان جهانی بهداشت هم به این نتیجه رسیده که حتی اگر در مورد این واکسن که نسبت به بقیه عوارض بیشتری دارد، تزریق آن در مقایسه با عوارض جانبی بیماری، مزایای متعددی دارد.

تنها راه مقابله در حال حاضر البته به غیر از حفاظت‌های فردی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تزریق واکسن است؛ در کشور‌هایی که به صورت گسترده واکسن را تزریق کردند به عنوان مثال در انگلستان در حال حاضر مدارس، مراکز خرید و تجاری باز شدند و دوباره چرخه اقتصاد به حالت قبل بازگشته است. در برخی کشور‌های دیگر نیز بعد از تزریق واکسن، بزرگترین انتخابات‌ها انجام شده، قطعاً تزریق واکسن در جامعه سبب ایجاد آرامش و اعتماد در بین اقشار مختلف مردم خواهد شد.

مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا

انتهای پیام/
https://sobhshod.ir/vdce.o8xbjh8ef9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما